Dagens Dubbel

Dagens Dubbel är ett av mina absoluta favoritspel. Jag försöker ta med mig samma tankesätt som jag har när jag spelar V75 till mina dubbelspel. Generellt så brukar jag dock vara lite mer riskmedveten när jag spelar Dagens Dubbel, men principerna om att vara kritisk till favoriterna finns kvar. Att ha två favoriter när du spelar Dagens Dubbel är sällan en bra idé. Oddset kommer sjunka till bisarrt låga nivåer och du kommer aldrig att kunna göra en vinst över ett längre tidsspann om de enbart går på favoriter när du spelar Dagens Dubbel.

Jag är ingen större favorit av att ha fasta system som jag bygger mina kuponger efter, men generellt försöker jag hitta en spik, som inte är favorit, i ett av loppen för att sedan måla på med hästar, och inkludera favoriterna, i det andra loppet. Det här drar visserligen med sig en hel del varians men det skapar goda möjligheter till att hitta rätt de gånger då det blir höga odds.

Med det här sagt så är jag inte helt emot att spika favoriter. Om du tror att en häst vinner ett lopp mer än 70 % av gångerna och du tror att du kan få 1.40 eller högre så är det fortfarande ett bra spel.

Min teori är dock att det är väldigt ovanligt att favoriterna är så bra som vinnaroddsen visar.

Dagens Dubbel arrangeras av ATG, men om du vill spela en rak dubbel (en häst i varje lopp) borde du antagligen kolla oddsen hos konkurrerande bolag. Genom att spela hos ett annat bolag kan du få fasta odds i bolagen och om du är tidigt ute kan dessa vara mycket högre än de odds som ATG slutar på.

Bland de bolag som erbjuder odds på travlopp i Sverige skulle jag vilja framhålla Unibet, Nordicbet och Racebets.