H2H

Head 2 Head är antagligen den spelform som jag gillar allra bäst. Jag tycker att det är den typ av spel som kräver mest av spelaren. När du spelar Head 2 Head så gäller det att du kan lista ur hur ett lopp kommer att springas. Kommer någon av hästarna släppa ledningen? Fastnar den andra hästen invändigt? Kan den komma loss på Open Stretch? Det finns massvis av viktiga frågeställningar och det är väldigt intressant eftersom att du bara fokuserar på två hästar i varje lopp.

Om du inte vet hur H2H fungerar så spelar du helt enkelt på vem som kommer först av två hästar i ett lopp. Det spelar ingen roll vem som vinner loppet. Det enda viktiga är att din häst kommer före sin motståndare.

Den här spelformen finns tyvärr inte tillgänglig hos ATG, vilket är ett klart underbetyg om du frågar mig. Nu spekulerar jag bara, men jag antar att de inte har spelformen eftersom att det skulle vara svårt att administrera med deras inkomstmodell. Hela deras inkomstmodell går ut på att inte ta några egna risker. ATG liknar ett pokerrum på det sättet. De tar endast en avgift för att du ska kunna spela på trav mot andra spel. Jag är tudelad till den här affärsmodellen. Dels förstår jag att vi (skickliga) spelare antagligen har större fördel mot andra spelare än vad vi hade haft mot ATG själva. Samtidigt kan jag tycka att det är lite fegt att inte erbjuda en av de mest populära spelformerna. Jag vet inte exakt vilka förhållningsregler som ATG måste anpassa sig efter och det är väl inte otroligt att deras licens inte tillåter dem att erbjuda egna odds. Om de medvetet inte erbjuder spelformen eftersom att de vet att det skulle kunna medföra en risk så är det väldigt dåligt. Nu är det visserligen löjligt att tro att det skulle vara en risk om de tillämpade samma oddssättning som de internationella bolagen så vi får utgå från att det finns andra orsaker till att de inte erbjuder spelformen.