Vinnare och plats

Vinnar- och platsspel är alltid intressant. Om du är intresserad av de här spelformerna så gör du definitivt klokt i att ha möjligheten att spela hos fler bolag än ATG. Tippat har skrivit en recension om racebets.com som är perfekt för dig som vill satsa på trav idag. Genom att ha ett konto hos exempelvis ger du dig själv möjligheten att spela vinnar- och platsspel till mycket högre odds än de som du kan få av ATG. Anledningen till det här är att de internationella bolagen ofta erbjuder fasta odds. Det här betyder att du får det odds som hästen står i när du lägger ditt spel. Hos ATG funkar det så att oddset bestäms helt och hållet av hur mycket som satsas på hästen. Det här betyder att oddsen kan sjunka kraftigt när starten närmar sig om hästen ser fin ut på värmningen eller om kusken uttrycker sig positivt i media.

Att kunna spela till fasta odds underlättar dessutom eftersom att det underlättar oerhört när du ställer sannolikheterna till att en häst slutar på en viss plats mot oddsen som erbjuds. Spelar du till fasta odds kan du enkelt räkna ut vilken sannolikhet en häst behöver ha för att det ska vara ett spelvärt odds.

Ponera att en häst betalar 2.87 som vinnare hos Racebets. För att det ska vara spelvärt behöver hästens vinstchans överstiga 34.84 %. Hos Racebets vet du att du kan lägger ett bra spel om du ger hästen 37 % vinstchans, men hos ATG kan oddset sjunka så lågt att du kastar pengar i sjön med ditt vinnarspel. Hästen kanske vinner men det betyder inte att det var ett bra spel om oddset sjunker till 1.90 eftersom att det har kommit in stora satsningar efter en fin värmning.

Principerna för platsspel är desamma som för vinnarspel och svårigheterna ligger alltså i att bedöma hästarnas vinstmöjligheter. Det här kan du bara bli bra på genom att studera lopp, statistik, väderförhållanden och allt annat som påverkar ett travlopp. Den som vet mest vinner mest är en slogan som är väldigt passande för just vinnarspel.